Flyverust

FLYVERUST – skal jeg tage det alvorligt?

Flyverust opstår om vinteren, vi ser det typisk når der bliver spredt salt ud på vejene.Flyverust opstår ved forbindelsen  mellem de små partikler, der kommer fra bremseklodserne m.m. og den fugt der er i lufte om vinteren. Det sætter sig til små rustpletter på bilens lak og plastdele. Specielt de nederste dørsider og bagenden af bilen er udsatte stæder, og der kan sætte sig en del der.

Flyverust pletter sætter sig temmelig fast og har den uheldige egenskab, at de med tiden føre til udefrakommende rustangreb. De kan ikke umiddelbart poleres væk, da polering kan brænde dem endnu mere ned i lakken.

Hvorfor søger professionel hjælp

  • Føre til udefrakommende rustangreb.
  • Poleres ikke væk.
  • Der bruges special værktøj.
  • Lakken skal genforsegles.

Forsøg selv at Fjerne Flyverusten?

Klik på billede for at se det bedre.
Klik på billede for at se det bedre.

En bilejer forsøgte selv at fjerne flyverusten.

Det lykkedes rent faktisk….., men lakken så bestemt ikke godt ud bagefter.
Dette er før – hvis du er i tvivl – ALDRIG GRYDESVAMP .

Klik på billede for at se det bedre.
Klik på billede for at se det bedre.

Dette er efter en dybdegående polering hos Autoflot.
Ejeren var dog glad for at vi kunne udbedre skaderne på bilens lak.
Alternativet ville have været en omlakering til flere tusinde.
Autoflot vil advare mod disse forsøg på selv at bortslibe flyverusten uden vejledning.

BRUG ALDRIG GRYDESVAMP.

FLYVERUST skal fjernes, også selvom det kan være temmelig svært. Hos  professionelle bilplejecentre ser man uheldige eksempler på gør det selv metoden- eksempelvis ved at ”farmand” låner grydesvampen inde fra mors køkkenskab.

Dette kan stærkt frarådes, da det giver kraftige ridser i lakken. Fjernelse af Flyverust kan gøres ved brug af en special fremstillet lerklods til bilers lak og gøres mekanisk med efterfølgende oppolering af bilens lak samt forsegling af lakken.

Man kan også anvende stærk alkalisk fælgrens syrefri, men dette skal gøres med stor forsigtighed  da midlet kan angribe lister m.m. Fælgrens må heller ikke under nogen omstændigheder tørre ind, da dette vil medføre ætsnings skader på bilens lak. Vær derfor forsigtig med gør det selv metoden, – spørg eventuelt en fagmand til råds først, så kan det godt lade sig gøre, eller kør til et professionelt bilpleje center.

Hos mange professionelle bilpleje centre er fjernelse af Flyverust inkluderet, hvis man får sin bil behandlet med CERTIFIKAT ordning for lak og følger dette certifikat system.

Ellers kan man som gør-det-selv-mand vokse sin bil før vinteren. Det vil mindske angrebne, og de vil være nemmere at fjerne igen. Et andet godt råd er at vaske bilen ofte i vinterperioden, det vil også være forebyggende mod flyverust.

Flere oplysninger kan fås hos Autoflot i Aakirkeby, tlf. 40 41 05 79

Back to top